Pomogła: 66 razy Dołączyła: 18 Lip 2005 Posty: 852 Skąd: Forum
Wysłany: 2007-03-01, 13:33 2007.03.05 - Dzień Teściowej
5 marca obchodzony jest Dzień Teściowej. Dawniej teściową nazywano wyłącznie matkę żony, obecnie teściową nazywa się zarówno matkę żony jak i matkę męża.
Choć czasem zdarza się, że mamy z Teściową na pieńku, to nie wolno zapominać, że to Ona dała życie naszej ukochanej żonie lub ukochanemu mężowi. Teściowa jest również niezastąpiona, gdy trzeba popilnować dzieci czy zaopiekować się psem, rybkami i kwiatami podczas wakacyjnego wyjazdu.
Synowe i zięciowie mogą wykorzystać Dzień Teściowej do wyrażenia wdzięczności za troskę, opiekę i wsparcie.
W serwisach społecznościowych można złożyć życzenia wszystkim matkom żon i mężów. Na forum można przygotować specjalny temat, w którym dobre synowe i dobrzy zięciowie będą mogli pochwalić się swoją teściową. Na forach dyskusyjnych można podjąć temat stereotypowych relacji zięć-teściowa.
_________________ OF
Nie wiesz Jak to zrobić?! Zawsze Pomoc i porady za darmo dla wszystkich Użytkowników forum!
Szukasz? - Znajdziesz! Zapraszamy do zadawania pytań!
Niewyczerpanym wręcz źródłem pomysłów na zaznaczenie dnia Teściowej na swojej stronie jest zamieszczenie jednego lub kilku kawałów o teściowych. Dowcipy z teściową w roli głównej są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych.
Klasyczne dowcipy o teściowej:
Kod:
W pracy:
- Panie kierowniku, czy mógłbym otrzymać dzień urlopu, by pomóc teściowej przy przeprowadzce?
- Wykluczone!
- Bardzo dziękuję! Wiedziałem, że na pana mogę zawsze liczyć.
Na Dworcu PKP przy automacie telefonicznym stoi facet, trzyma słuchawkę przy uchu i milczy. Po 30 minutach zebrała się już za nim spora kolejka osób chętnych do zatelefonowania. Wreszcie jakaś kobieta nie wytrzymała i go szturcha:
- Panie, niech pan już zwolni ten automat! Przecież pan już pół godziny trzyma słuchawkę i jeszcze nie wypowiedział ani jednego słowa!
- Bo ja dzwonię do swojej teściowej, proszę pani - odpowiada zaczepiony.
Przed zawodami w pchnięciu kulą zawodnik zwierza się trenerowi:
- Dziś muszę pokazać klasę, bo na trybunie siedzi moja teściowa.
- Eee! Nie dorzucisz...
Do komisariatu wchodzi mężczyzna i zgłasza zaginięcie teściowej:
- Kiedy zaginęła? - pyta policjant.
- Trzy tygodnie temu - odpowiada spokojnie mężczyzna.
- I dopiero teraz zgłasza pan zaginięcie?
- Tak, bo nie mogłem uwierzyć w to szczęście.