Pomogła: 66 razy Dołączyła: 18 Lip 2005 Posty: 854 Skąd: Forum
Wysłany: 2009-04-06, 10:51 Indeksowanie i dodawanie strony do Google
mondigo: Jeśli jest jakaś wartościowa treść na Twojej stronie głównej, to ona jak najbardziej powinna zostać zindeksowana przez Google. Niekiedy może to potrwać nawet kilka tygodni. O szybkości zindeksowania decydują przede wszystkim linki prowadzące do strony - im jest ich więcej na stronach często odwiedzanych przez robaki Google tym szybciej Twoja strona powinna być dodana do Google.
Jeśli zaś aktualnie na Twojej stronie brakuje treści wówczas powinieneś zatroszczyć się o nie.
rjulio: Obecnie taż możesz skorzystać z opcji "dodaj stronę" - zajrzyj tutaj: http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl - jednakże wpisanie tam adresu URL swojej strony nic nie gwarantuje.
Na pojawienie się strony w Google wpływa wiele czynników, w tym sama zawartość strony i linki, które do niej prowadzą.
_________________ OF
Nie wiesz Jak to zrobić?! Zawsze Pomoc i porady za darmo dla wszystkich Użytkowników forum!
Szukasz? - Znajdziesz! Zapraszamy do zadawania pytań!
lublinforum Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 11
Wysłany: 2009-04-19, 11:45
A można sprawdzić jej ranking i konkurencji, która występuje na liście?
Wysłany: 2009-05-06, 16:19 Ranking i lista
lublinforum napisał/a:
A można sprawdzić jej ranking i konkurencji, która występuje na liście?
O jaki ranking i listę pytasz?
_________________ OF
Nie wiesz Jak to zrobić?! Zawsze Pomoc i porady za darmo dla wszystkich Użytkowników forum!
Wysłany: 2009-05-12, 09:37 Oczekiwanie na zindeksowanie?
A ile już czekasz na jej zindeksowanie?
_________________ OF
atlanta2009
Wysłany: 2009-05-12, 14:04
Witam, też dodałem stronę, wysłałem do zindeksowania, wysłałem tez mapę strony do google, dodałem adres strony paru katalogach, jeszcze się nie pojawiła w wynikach wyszukiwania google.
Moja strona już się pojawiła jakiś już czas temu w wyszukiwarce google, ale pamiętam, że trwało to jakiś miesiąc zanim tak się stało. Dodawałem też ją do wielu katalogów i wszędzie gdzie było to możliwe zostawiałem link do swojej strony. Efekty już widać, dzwonią do mnie klienci z wielunia i powiatów ościennych.
Witam,
ja czekalem na dodanie niecały tydzień. Tak jak moi przedmówcy, najlepiej dodać kilka linków do katalogów i innych stron, należy jednak pamiętać żeby nie przesadzać z linkami gdyż to powoduje że jesteśmy zbanowani przez wyszukiwarkę. Dlatego też proponuję dodawać swoje linki do mniejszej ilości katalogów itp, natomiast dbajcie o to by te katalogi w których chcecie widnieć miały jak najwyższy page rank. Dla wyszukiwarek taki link ma znacznie większą wartość.
I znowu nie mogę odnaleźć się w google? Moje PR też spadło z 2 na 1. Czasem to już nie wiadomo co robić aby utrzymać się w dobrych pozycjach na google. Zastanawiam się nad zleceniem pozycjonowania profesjonalnej firmie zewnętrznej, ale ceny mnie odstraszają. Może zna ktoś kogoś dobrego i taniego? Chociaż pewnie te dwa słowa w tym przypadku nie idą w parze?!